Fitec

Fitec

Fitec

Oprichting

2020

Over Fitec

Fitec, opgericht in 2020 door Rivello Investments / Roy Erdmann, ondersteunt bedrijven bij het afvoeren, recyclen, gecertificeerd verwijderen van data en doorverkopen van gebruikte IT apparatuur. 

Dit proces is beter bekend als IT Asset Disposition (ITAD) proces. Fitec bieden een op het bedrijven afgestemd proces voor het recyclen en verkopen van gebruikte IT apparatuur met als doel een zo hoog mogelijke restwaarde te genereren voor het bedrijf. Het gehele proces bestaat doorgaans uit verschillende activiteiten welke worden afgestemd op de behoeften van het bedrijf.

Veel bedrijven hebben bovendien te maken met grote hoeveelheden overtollige IT apparatuur. Het is zonde om deze apparatuur te laten liggen, omdat deze elk jaar meer afschrijven. Fitec helpt hierbij door deze overtollige IT hardware aan te bieden binnen haar wereldwijde netwerk aan reseller partners en te verkopen voor een zo hoog mogelijke restwaarde.

Gecertificeerde bedrijfsprocessen

Om de veiligheid van de data van bedrijven en de impact op mens & milieu te bewaken, zijn alle processen processen zijn ISO 9001, ISO 14001, ISO 170001 en Weeelabex gecertificeerd. Dit betekent dat alle processen regelmatig door externe partijen worden gecontroleerd en altijd voldoen aan de hoogste standaarden.