Minpex

Minpex

Minpex

Oprichting

2016

Exit

2019

Over Minpex

Minpex is een internationale B2B groothandel gespecialiseerd in de distributie van onderdelen voor de mobiele reparatiemarkt en premium refurbished toestellen, opgericht door Rivello Investments / Roy Erdmann.

Vanuit de reparatiemarkt zag Erdmann dat er veel vraag was naar kwalitatieve, betrouwbare onderdelen, maar dat deze moeilijk te vinden waren. Daarom besloot hij zelf een groothandel op te zetten. Wat begon met een online groothandel met focus groeide binnen twee jaar uit tot een van de grootste spelers in de EU op het gebied van reparatie onderdelen en refurbished apparaten (Apple & Samsung).

In 2019 besloot Erdmann een stap terug te doen en heeft hij zich teruggetrokken als CEO en bestuurder van Minpex. Sinds de verkoop van zijn aandelen in Minpex, is Erdmann sinds begin 2020 officieel niet meer betrokken bij Minpex.

Rivello-Minpex-Office

Van nationale groothandel tot wereldwijde speler.

Minpex werd opgericht als online B2B groothandel voor de Nederlandse en Belgische reparatiemarkt, maar al snel bleek de vraag naar betrouwbare onderdelen wereldwijd groot te zijn. In de jaren na de oprichting werd de markt van Minpex uitgebreid naar zakelijke kopers en gebruikers van onderdelen en refurbished apparatuur,  en werd een nog groter inkoopnetwerk in Azië, de Verenigde Staten en de Verenigde Arabische Emiraten aangetrokken.

Uitbreiding activiteiten

In 2018 werd de focus verplaatst naar 75% refurbished apparatuur vs. 25% onderdelen. In dit jaar werden een nieuwe huisstijl en website ontwikkeld en verhuisde het bedrijf naar een nieuw pand met eigen magazijn van 500m2, zodat het bedrijf verder kon groeien in zowel personeel als aantal orders.

Ook sloot Minpex zich aan bij divers B2C platforms in de refurbished markt, waaronder Refurbed en BackMarket, waardoor refurbished apparaten direct uit de voorraad van de groothandel konden worden verkocht aan consumenten in heel Europa.

Rivello-Minpex-Coolmix logo3

Overname Coolmix

In 2018 werd Coolmix aangekocht door Minpex. Coolmix.nl is een webshop gespecialiseerd in de verkoop van refurbished Apple apparatuur binnen de Nederlandse en Belgische consumentenmarkt. Met Coolmix als zusterbedrijf kon Minpex direct uitbreiden naar de consumentenmarkt in Nederland en België. 

Vanuit Minpex werden meerdere procesverbeteringen en website ontwikkelingen gedaan, waardoor Coolmix snel uitgroeide tot een grote speler op de markt. Dankzij de directe koppeling aan de voorraad van de groothandel, had Coolmix altijd een breed aanbod beschikbaar voor alle klanten en kon het logistieke proces worden gecentraliseerd.

Rivello-Minpex.com